Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gehandicapten kopen zelf Zorg in

Thuiswonende zieken en gehandicapten die zelf hun zorg willen gaan inkopen, hoeven niet meer bang te zijn dat ze op een wachtlijst terechtkomen. Het geld voor deze persoonsgebonden budgetten (pgb's) was op, maar van staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) mogen zorgkantoren nu 15 procent extra gaan uitgeven aan de pgb's.


UitlegDe staatssecretaris heeft dat donderdag geschreven aan het College voor Zorgverzekeringen (CVZ), dat de budgetten moet bewaken. Het CVZ had een uitgavenstop afgekondigd toen de subsidiepotten sneller dan verwacht leeg dreigden te raken. Dit betekende dat er bij zes zorgkantoren van VGZ en Trias wachtlijsten zouden ontstaan voor nieuwe aanvragen voor eigen budgetten.

 
Geld
Het ministerie van Volksgezondheid gaat ervan uit dat er later meer geld voor de persoonsgebonden budgetten vrij komt omdat niet alle zieken en gehandicapten het geld opmaken dat hen is toegewezen. Maar omdat Bussemaker vindt dat iedereen snel over een eigen budget moet kunnen beschikken, heeft ze het CVZ nu al gevraagd de subsidiepotten alvast te verruimen. Daardoor is er nu ruim 1,2 miljard beschikbaar.
 
Bronnen: Volkskrant

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.