Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Horror in psychosesimulator

Door een nieuwe simulator kan iedereen ervaren hoe het is om psychotisch te zijn. De zogeheten psychosesimulator is ontwikkeld door Janssen-Cilag, de Belgische tak van Johnson & Johnson, een Amerikaanse medicijnproducent.
 

 
Tineke van Diessen (48) werkt als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige in Den Bosch. Daar staat deze week de vrachtwagen waar verpleegkundigen, psychiaters en familieleden in cabines aan den lijve kunnen ondervinden hoe het is om een psychose te hebben. Voor Van Diessen is het belangrijk zich een voorstelling te kunnen maken van wat haar patiënten meemaken.
 
Voorstelling
‘De vrachtwagen is ontwikkeld in samenspraak met psychiaters, verpleegkundigen en patiënten’, zegt Wim Viering, woordvoerder van Janssen-Cilag. ‘De truck toert sinds 2006 door heel Europa. We willen zorgverleners en familieleden van psychiatrisch patiënten de mogelijkheid geven om de ervaring te delen’, zegt hij. ‘Als ze de psychose hebben ervaren, tonen ze hopelijk meer begrip, en kunnen artsen en verpleegkundigen betere zorg verlenen.’
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.