Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Internetmedicatie blijkt vat vol problemen

Medicijnen bestellen via het internet is duur en de bezorging laat lang op zich wachten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond naar elf onlineapotheken.

 
Hoewel medicijnen via internet soms goedkoper lijken dan bij een gewone apotheek, worden klanten echter keer op keer geconfronteerd met bijkomende kosten, onder andere voor verzending en een onlineconsult. Deze extra kosten kunnen wel oplopen tot zo’n dertig euro.
 
Recept 
Voor het bestellen van medicijnen via een internetapotheek gelden dezelfde regels als bij een reguliere apotheek. Zo is een recept nodig van de huisarts of moet er online een consult worden afgenomen.
 
Waarschuwing
De Consumentenbond waarschuwt dat het in sommige gevallen ontbreekt aan behoorlijke controle, bijvoorbeeld op ongewenste combinaties van medicijnen. In één geval werden pijnstillers niet in tabletvorm, maar als zetpil geleverd. De instructie op het etiket luidde 'Zonder kauwen doorslikken'. 
 


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.