Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nabestaanden beschuldigen verpleging en artsen

De ouders van een kankerpatiënt die in oktober vorig jaar overleed in de Daniel den Hoedkliniek in Rotterdam, doen aangifte van dood door schuld tegen het ziekenhuis. Ook enkele verpleegkundigen en artsen worden in de aangifte opgenomen.
 

Dat hebben betrouwbare bronnen vrijdag gemeld.
 
Ernstige menselijke fout
De 40-jarige vrouw werd in het ziekenhuis bestraald en kwam daardoor om het leven. Het Erasmus MC, waar de Daniel den Hoed-kliniek deel van uitmaakt, erkende eerder al 'volledige aansprakelijkheid' en meldde dat het om een 'ernstige menselijke fout' ging. Een werkneemster heeft binnen het ziekenhuis een andere baan gekregen, meldde een woordvoerder van het Erasmus vrijdag.
 
Excuses
Het Erasmus heeft de ouders in december vorig jaar excuses aangeboden en tevens een voorstel tot ‘schadeafwikkeling’ gedaan. ‘Daar hebben we tot nu toe nog geen antwoord op gehad’, aldus de woordvoerder van het ziekenhuis. ‘We snappen heel goed dat die mensen verdriet hebben, maar een aangifte verandert niets aan de civiele afwikkeling.’
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.