Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Patiënt tevreden over ziekenhuis

Patienten lijken tevreden over de behandeling in het ziekenhuis. De eerste resultaten over 2006 van het project PatiëntTevredenheidsOnderzoek (PTO) wijzen dit uit. Met PTO kunnen ziekenhuizen de tevredenheid van hun patiënten meten op dienstverleningsaspecten, zoals het krijgen van informatie en de manier waarop artsen en medewerkers patiënten tegemoet treden.
 


PTO draait nu bijna een jaar en de eerste uitkomsten van negen deelnemende ziekenhuizen zijn bemoedigend. Ruim 800 patiënten die voor behandeling waren opgenomen, gaven ‘hun’ ziekenhuizen een 7,8 als gemiddeld rapportcijfer; 2.200 poliklinische patiënten deelden als gemiddeld rapportcijfer een 7,9 uit.
 
Vragenlijsten
De NVZ is in april 2006 gestart met het PTO-project. Instellingen kunnen met PTO online  een klantonderzoek uitvoeren aan de hand van standaard vragenlijsten. In de loop van 2006 hebben de eerste instellingen onderzoek gedaan volgens de PTO-methode. Het aantal (betalende) gebruikers stijgt gestaag; nu (peilmaand februari 2007) zetten 21 instellingen PTO als meetinstrument in.


Redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.