Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Patiënten NKI-AVL krijgen eigen webdossier

Het Nederlands Kankerinstituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) gaat bij wijze van proef webdossiers opzetten voor individuele kankerpatiënten.

De roep bij patiënten om meer informatie wordt immers steeds sterker, aldus het NKI-AVL. Het ziekenhuis schrijft in het eerste nummer dit jaar van Antoni’s Berichten dat een grote groep patiënten toegang tot hun eigen medische dossier wil. Velen willen bovendien dat familie en vrienden toegang tot hun gegevens krijgen.
 
Relevante informatie
NKI-AVL start dit project, naar eigen zeggen, om ervaring op te doen met toepassingen die internet hiervoor te bieden heeft. De patiënt zou in zijn of haar webdossier relevante informatie moeten vinden en de antwoorden op vaak gestelde vragen. Bovendien zou de patiënt de mogelijkheid krijgen om in het dossier op te schrijven wat nog onduidelijk is, zodat ze het niet vergeten als ze hun arts weer te spreken krijgen.
 
Dag en nacht
Een ander groot verschil met de praktijk van nu, waarbij de specialist de belangrijkste informatiebron vormt, is dat de patiënt zelfs midden in de nacht zijn informatie kan vergaren.
 
Doel
Het kankerinstituut heeft voorlopig als doel om voor minimaal drie patiëntengroepen individuele webdossiers te gaan maken.
 Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.