Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Thuiszorg krijgt meldpunt voor WMO-problemen

Er komen regionale meldpunten om problemen in de thuiszorg als gevolg van de WMO in kaart te brengen. Het Ministerie van VWS wil hiermee harde cijfers verzamelen over de gevolgen van de nieuwe wet.

 
Het ministerie wil vooral een beeld krijgen van hoeveel mensen daadwerkelijk hun baan dreigt kwijt te raken door de nieuwe aanbestedingsregels. Thuiszorginstellingen kunnen binnenkort bij een regionaal meldpunt de knelpunten aangeven, aldus vakbondsbestuurder Eric Maas van de Abvakabo FNV.
 
Personeelstekorten
Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning in januari besteden de gemeenten thuiszorg aan. Medewerkers dreigen hun baan te verliezen omdat het werk niet wordt gegund aan de instelling waarbij zij werken. Alle betrokkenen willen dat de mensen die nu in de zorg werken, voor de sector behouden blijven, want daar dreigen de komende jaren grote personeelstekorten.
 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.