Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

UMCG Beste Leerbedrijf van Nederland

Het UMCG is uitgeroepen tot het Beste Leerbedrijf van Nederland. Volgens de jury heeft het ziekenhuis een duidelijke visie op opleiden en begeleiden.

 
De jury bestond uit werkgevers, werknemers, vertegenwoordigers van onderwijs, bedrijfsleven en leerlingen. Het ziekenhuis onderscheidt zich volgens het juryrapport op een bijzondere manier met eigen initiatieven voor opleidingen en praktijkleren, en als voorloper met het in praktijk brengen van competentiegericht opleiden.
 
Vol lof
Verder is de jury vol lof over de kwaliteit van de leerplaatsen, de innovatieve manier waarop deze zijn geïntegreerd in de dagelijkse bedrijfsvoering en de begeleiding die het UMCG aan de deelnemers geeft. Een bijzonder compliment kreeg het UMCG voor zijn maatschappelijke betrokkenheid die tot uiting komt in projecten voor langdurig werklozen en de regionale samenwerking op het gebied van opleiding en scholing.
 
De prijs
Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Van Bijsterveldt reikte de prijs uit. Een bronzen beeld, een oorkonde en € 2.500,-. In oktober 2006 was het UMCG al uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf in de Zorgsector.
 
De prijs voor het beste leerbedrijf van het jaar is in 1996 ingesteld door het ministerie van OCW. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf dat zich onderscheidt door een opleidingsbeleid dat aankomende vakmensen aantrekt en stimuleert.
 
Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.