Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen massaal aan het Hyven

De internethype Hyve dringt steeds meer door in verpleegkundeland. Afdelingen, groepjes verpleegkundigen en zelfs hele ziekenhuizen hebben hun weg gevonden op de populaire communitywebsite.   

Alles waar ook maar iemand lid of fan van kan zijn, is inmiddels vereeuwigd in een Hyve. Zo is het Amersfoortse Meander Medisch Centrum vertegenwoordigd in ‘De Borrelpoli’ , waar medewerkers van het ziekenhuis onder andere de foto’s van de maandelijkse borrel kunnen terugvinden.

Exclusief

Maar met 21 leden is deze Hyve nog niet zo populair als de gemiddelde Hyve voor ziekenhuizen. Zo zijn er al 165 Hyvers lid van het Medisch Spectrum Twente en telt het Academisch Medisch Centrum 583 leden . Hier en daar zijn ook exclusieve Hyves voor co-assistenten of alumni van bepaalde universitair medische centra te vinden.

Bloedpoetsers United

Er is zelfs een Hyve geopend voor ‘De stoel van God’, de debuutroman van kinderarts Paul Brand. Een opvallende is ook ‘Bloedpoetsers United’ , waarin de OK-schoonmakers van Universitair Medisch Centrum Utrecht zich hebben verenigd onder het motto: ‘Omdat schoonmaken op de OK in het UMC nu eenmaal zo geweldig enerverend is!’.

 

Hyves: bijenkorven

Leden op Hyves maken aan de hand van een online profiel vrienden met andere Hyvesleden. De naam is afgeleid van de Engelse benaming voor bijenkorf: hive. Leden kunnen naast een profiel ook ‘bijenkorven’ opzetten voor scholen, hobby’s, bedrijven, boeken en ga zo maar door. 

Redactie Nursing

Eén reactie

  • no-profile-image

    zuster

    leuk, dat hyven ook wij doen met ons ziekehuis mee. als vpk met onregelmatige werktijden kunnen we zo even snel naar elkaar krabbelen. alleen jammer dat we op de afd. niet meer op de hyves kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.