Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen uiten wens voor onderzoek

Verpleegkundigen en verzorgenden zouden in de toekomst graag meer onderzoek zien naar thema's als medicatietoediening en bejegening.

 
Behoefte aan...
Om prioriteiten van onderzoek in kaart te brengen heeft het LEVV onderzoek onder verpleegkundigen en verzorgenden gedaan. Ruim 1300 beroepsbeoefenaren uit verschillende sectoren ontvingen een schriftelijke vragenlijst waarin gevraagd werd aan welk onderzoek zij behoefte hebben.
 
Voedingsbeleid
Uit de resultaten blijkt dat de gewenste onderwerpen voor onderzoek zeer divers zijn. Deze lopen uiteen van medicatietoediening tot verpleegtechnische handelingen, zoals het gebruik van verbandmiddelen bij decubituspatiënten. Ook op het vlak van voedingsbeleid en post-operatieve zorg zouden zorgverleners meer willen weten, meldt het LEVV.
 

 

In Nursing april: een uitgebreid artikel over bejegening  

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.