Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Discussie over kindermedicijnen hard nodig'

Het is tijd dat er discussie komt over medicijnonderzoek bij kinderen, want anders komt het onderzoek naar geneesmiddelen bij kinderkanker nooit verder.
'Discussie over kindermedicijnen hard nodig'

 
Op de gok
Tot nu toe is het testen van medicijnen op kinderen uit den boze en krijgen kinderen met kanker medicatie die op volwassenen is getest. Huib Caron, oncoloog in het Emmakinderziekenhuis, zegt in Nova: 'We geven de medicijnen bij kinderen min of meer op de gok.'
 
Inmenging van politiek
'We moeten er wel over praten en beseffen wat voor gevolgen het heeft als we niets doen', aldus Evers. Kanker is bij kinderen de grootste doodsoorzaak. Volgens Evers zijn de onderzoekers en artsen bereid tot deze discussie en hij zou graag zien dat ook politici zich erin gaan mengen. Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) wil een debat over de mogelijkheden om medisch-wetenschappelijk onderzoek bij kinderen te verruimen, zo schreef zij aan de Tweede Kamer in reactie op Evers.
 
 
Lees ook op nursing.nl:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.