Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste groep beter betaalde mbo-v'ers geslaagd

De eerste groep beter betaalde leerling-verpleegkundigen van het opleidingstraject Top Klinische Zorg bij de Reinier de Graaf Groep in Delft heeft het diploma behaald.
 

Het gaat om mensen met een hogere vooropleiding, zoals mbo, havo en VWO. Met het extra salaris van zeshonderd euro per maand wil het ziekenhuis deze verkorte mbo-v opleiding aantrekkelijker maken voor tweedekansers.
 
Oude inservice-opleiding
De Reinier de Graaf Groep speelt met dit versnelde opleidingstraject in op het oplossen van het tekort aan verpleegkundig personeel in de zorg. Een woordvoerder van het ziekenhuis erkent dat de opleiding wel wat weg heeft van de oude inservice-opleiding tot A-verpleegkundige.
 
Topklinische zorg
De term Verpleegkundige Topklinische Zorg is overigens geen officiële term. Het ziekenhuis wil ermee aangeven dat een verpleegkundige meteen in het ziekenhuis aan de slag kan. Momenteel zijn er 33 leerling-verpleegkundigen Topklinische Zorg in opleiding. De werving van de volgende groep leerling-verpleegkundigen start in september 2007. Deze groep start de opleiding in februari 2008.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.