Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Fraude bij Nursing Top 100 geconstateerd

Nursing heeft gisteren helaas moeten constateren dat er fraude is gepleegd rond de stemprocedure van de Nursing Top 100. Er zijn intussen maatregelen getroffen om de manipulatie van het stemmen te stoppen. Tegelijkertijd wordt bekeken hoe onterecht verkregen stemmen uit de (voorlopige) uitslag gefilterd kunnen worden.
Fraude bij Nursing Top 100 geconstateerd

 
Al eerder waren verkiezingen via internet slachtoffer van fraude. Ook de Nursing Top 100 kan zich hier nu jammer genoeg bij aansluiten. Gisteren schoot het aantal stemmen voor ten minste twee van de drie kandidaten op onverklaarbare wijze omhoog.
 
'Script'
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een ‘script’, een stukje computercode dat omgezet wordt in een bepaalde actie. Deze scripts weten de beveiliging van Nursing te omzeilen en zorgen ervoor dat er permanent, met een hoge frequentie stemmen uitgebracht worden op een bepaalde kandidaat.

Maatregelen
Inmiddels zijn er maatregelen genomen om verdere fraude te voorkómen en nieuwe pogingen hiertoe in de kiem te smoren. Nursing bekijkt nu met deskundigen op welke wijze de fraudeurs kunnen worden getraceerd en hoe de onterecht verkregen stemmen uit het totaal aantal stemmen gefilterd kunnen worden.
 
'Vreselijk jammer' 
Yolanda Stil, hoofdredacteur: 'Vreselijk jammer, hier zit niemand op te wachten. Ook de kandidaten niet. We zullen in het vervolg extra alert zijn op dit soort praktijken.'
 
Vooral blijven stemmen!
Intussen worden eerlijke stemmers nog van harte uitgenodigd op de finalisten te stemmen. Dat kan tot zondag 15 april 23.59 uur.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.