Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Houten schalen voor vroeggeborenen

Sinds enkele maanden beschikt de afdeling verloskunde van het Leids Universitair Medisch Centrum over speciale houten schalen waarin te vroeg geboren overleden kindjes kunnen liggen. Het kan helpen om het ouderleed iets te verzachten.

 

In de houten schaal zit een inlegdoek waarin het kindje gewikkeld kan worden en eventueel als aandenken meegenomen kan worden door de ouders. Het idee kwam van Caroline Symersky. Haar kindje overleed in februari 2003 en ze vond het lichaampje zo klein in die grote plastic wieg. ‘Het is jammer dat de schalen nodig zijn, maar de verpleegkundigen zijn in ieder geval enthousiast over het gebruik ervan’, aldus Caroline Symersky.

 

Ontwerp

De schalen die het Leids Universitair Medisch Centrum momenteel gebruikt, zijn ontworpen door Leonoor Ruigrok en in Tsjechië gefabriceerd van populierenhout.

 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.