Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Leren met computerspel nieuw in de zorg

Medewerkers van het UMCG en Thuiszorg Groningen kunnen vanaf nu leren aan de hand van computerspelletjes. Omgaan met bijvoorbeeld agressie in de vorm van simulatiespellen is hiermee het nieuwste snufje in e-learning.

 
Eerder al kondigde Nursing in haar februarinummer aan dat het UMCG bezig was met de ontwikkeling van dergelijke bijscholingsprogramma's in de vorm van games. Het is de eerste keer in Nederland dat zorgmedewerkers op deze manier kennis opdoen over hun vak.
 
Wetgeving
Verpleegkundigen en andere zorgverleners kunnen met de games thuis of op de werkplek in de eigen tijd leren. Op dit moment zijn er spellen beschikbaar over de thema's agressiehantering, wetgeving en dementie. Om te laten zien wat gaming in de zorg precies inhoudt, is er een speciale website met een demonstratiespel ontwikkeld.
 
Onderwijsvorm
Binnen veel zorginstellingen rukt e-learning op als nieuwe onderwijsvorm. Gaming is hier een nieuw onderdeel van.
 
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.