Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NVZ en Prismant meten tevredenheid online

De NVZ en Prismant werken met ingang van 2007 samen bij het uitvoeren van patiënt- of klanttevredenheidsonderzoek met de NVZ-webtool patiënttevredenheid online (PTO). Gisteren bekrachtigden NVZ-voorzitter Joan Leemhuis-Stout en Prismant-directeur Guus van Montfort de samenwerking met de ondertekening van een convenant.
 
 

 
Patiënt aan de slag PTO
Via PTO kunnen patiënten hun ervaringen met kliniek, dagverpleging en poli kenbaar maken. Ziekenhuizen gebruiken hun eigen website om hun patiënten standaardvragen voor te leggen over kliniek, dagverpleging en poli. Het is mogelijk aan de standaardlijsten vragen toe te voegen die specifiek betrekking hebben op de instelling zelf. De NVZ is in 2006 gestart met PTO en verschillende ziekenhuizen hebben deze webapplicatie nu in gebruik. PTO is extra aantrekkelijk als meetinstrument omdat er ook vragenlijsten van andere patiënt- of klanttevredenheidsonderzoeken aan kunnen worden gekoppeld.
 
Best practices
Prismant voert al enige jaren patiënttevredenheidsonderzoeken uit voor ziekenhuizen die dit onderzoek willen uitbesteden aan een onafhankelijke partij. Een veertigtal ziekenhuizen heeft de afgelopen jaren mee gedaan. Prismant presenteert de resultaten van deze beproefde methode in een benchmark met het aanwijzen van best practices per specialisme en veranderingen die instellingen hebben ondergaan ten opzichte van eerdere metingen.
 
Benchmark
NVZ en Prismant verwachten met PTO de ziekenhuizen nog beter te kunnen faciliteren. De samenwerking houdt ook in dat NVZ en Prismant een gezamenlijke database zullen opzetten, waardoor benchmarking voor ziekenhuizen beter mogelijk wordt.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.