Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe test screent razendsnel op MRSA

Ziekenhuizen hebben vanaf nu de beschikking over een nieuwe op kweek gebaseerde test, die binnen vijf uur kan aantonen of een patiënt drager is van MRSA.

 
De test is gepresenteerd op het 17e European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ECCMID).
 
Ingrijpen bij risicopatiënt
De zogenoemde 3M BacLite Rapid MRSA Test heeft binnen vijf uur een negatief testresultaat beschikbaar.Voor een positief testresultaat is 24 uur nodig.  Hierdoor kunnen ziekenhuizen sneller ingrijpen bij risicopatiënten en sneller actie ondernemen om verspreiding van de infectie te beheersen.

Gemakkelijk te implementeren
De bestaande testen om MRSA op te sporen geven pas na minimaal 48 uur resultaat. De nieuwe test duurt 45 minuten voor het nemen van 45 monsters. De test zou gemakkelijk te implementeren zijn, omdat geen hoog niveau van laboratoriumexpertise vereist is.
 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.