Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Niezen in mouw blijkt geslaagde 1 aprilgrap

VUmc laat medewerkers niezen in mouw, zo kopte Nursing twee weken geleden. Hiermee is de redactie met open ogen in een succesvolle 1 april-grap van het ziekenhuis gestonken.

In Tracer, het ziekenhuisblad van het VUmc, staat deze week dat het bericht over het niezen in de mouw een grap is geweest. Binnen het ziekenhuis hebben honderden medewerkers gereageerd door op intranet te kijken en het informatienummer te bellen.

 
Onjuist
Het VUmc kondigde twee weken geleden aan dat medewerkers alleen nog maar mochten niezen in speciale wegwerpmouwen , om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Nursing nam het bericht over in haar nieuwsbrief. De afdeling Persvoorlichting had de grap opgezet en wilde niets meer zeggen dan al in het bericht in Tracer stond. Daarmee stonk Nursing in de grap en publiceerde het onjuiste bericht.
 
Nieuwsbrief
Niet alleen binnen het VUmc is de grap geslaagd: ook lezers van de nursing nieuwsbrief klikten massaal op het bericht. De grap is gebaseerd op een filmpje van een Amerikaanse professor, dat serieus bedoeld is maar hilarisch overkomt.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.