Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nursing Top 100: drie winnaars

Nursing heeft besloten om alle drie genomineerden voor de titel Verpleegkundige van het Jaar 2007 tot winnaar uit te roepen. Bij het stemmen op de genomineerden blijkt gefraudeerd te zijn en een correcte uitslag is niet meer te herleiden.
Nursing Top 100: drie winnaars

 
Vorige week ontdekte Nursing dat er iets mis was met de stemprocedure van de Nursing Top 100 op haar site. Het aantal stemmen schoot op onverklaarbare wijze omhoog en er werd een onderzoek naar eventuele fraude gestart.
 
Hackers
Zoals vermoed blijkt er op nursing.nl een zogenaamd ‘script’ geplaatst te zijn, een computercode die bepaalde acties uitvoert. De hackers zijn zodanig professioneel te werk gegaan dat het Nursing niet is gelukt de fraude tijdig te stoppen.
 
Veiligheid
Omdat de juiste uitslag niet te achterhalen is, is besloten om Jolanda, Gaby én Natasja alledrie tot winnaar uit te roepen. Zij krijgen allemaal de taart met daarop de cover van Nursing en gaan de geschiedenis in als Verpleegkundigen van het Jaar 2007. Yolanda Stil, hoofdredacteur van Nursing: 'Het uitroepen van drie winnaars vind ik meer bij onze Top 100 passen, dan het niet uitroepen van een winnaar. En de site gaan we beter beveiligen tegen deze ongein.'
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.