Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Onderzoek naar drijfveren van hangouderen

Onderzoeksbureau Movisie bezoekt de komende maanden hangouderen om te vragen waarom ze in groepjes op straat of op andere plaatsen rondhangen. Ook zullen enquêteurs wijkagenten, middenstanders en ouderenadviseurs naar hun mening vragen.

 
Het fenomeen 'hangoudere' dook op in de media toen winkeliers in Oude Pekela in 2005 ouderen de toegang tot een winkelcentrum weigerden omdat de groep overlast zou veroorzaken. In datzelfde jaar werden ook ouderen uit een fastfoodrestaurant in Almere weggestuurd.
 
Verveling
Het onderzoeksbureau Movisie wil achterhalen of de hangouderen een maatschappelijk probleem vormen . Deskundigen suggereerden eerder al dat de ouderen zich vervelen en daarom elkaars gezelschap zoeken. Omdat in buurtcentra niet mag worden gerookt, zouden ze liever op straat, in winkelcentra of horecazaken rondhangen.
 
Uitslag in najaar
Het onderzoek wordt betaald door drie ouderenfondsen. De uitslag wordt dit najaar verwacht.
 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.