Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Opname Holleeder nachtmerrie voor ziekenhuis

'Een verdachte in het ziekenhuis is een risico. Het betekent improviseren, al gebeurt dat met verstand en ervaring.' Dat zegt politiewetenschapper Jaap Timmer in De Stentor.

Opname Holleeder nachtmerrie voor ziekenhuis

 

'Een ziekenhuis is niet bestand tegen een raketwerper'. Timmer refereert hiermee aan de aanslag op de beveiligde rechtszaal van het proces-Holleeder in Amsterdam-Osdorp. Nu Holleeder in het Leids Universitair Centrum ligt, moeten er een aantal rampscenario's door de hooofden van de bewakers gaan.

 

Loodzware opdracht

'Vijanden uit het criminele milieu hebben plots een kans hem definitief uit te schakelen, signaleert ook Arjo de Jong, oud-politieman en destijds beveiliger van Freddie Heineken. 'Je kunt niet zomaar de halve intensive care ontruimen omdat bewaking nodig is. Dat gaat ten koste van andere patiënten. Hoe optimaal de maatregelen ook zijn, het blijft een loodzware opdracht.'

 
Snode plannen
Criminoloog Klaas de Graaff:  'Dat een zieke Holleeder de kuierlatten neemt is niet waarschijnlijk, maar hij zal extra beschermd moeten worden tegen snode plannen van anderen.' Zo veilig als in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) waar Holleeder de laatste maanden verbleef, wordt het nooit. '
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.