Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Stedelijke ouderenzorg dreigt te verslechteren'

De zorgverlening aan ouderen, zieken en gehandicapten in de grote steden dreigt de komende jaren te verslechteren. Dit is een conclusie van een onderzoek dat door de zorgverzekeraars Agis en Achmea en het Platform Zorginstellingen Grote Steden is gepresenteerd.
 

 
Volgens de organisaties geeft de overheid instellingen in grote steden en daarbuiten evenveel geld, terwijl de zorg in grote steden volgens hen duurder is.
Vaker en ernstiger
De organisaties willen daarom een toeslag voor zorg in grote steden. Volgens de organisaties zijn mensen in grote steden over het algemeen vaker en ernstiger ziek en hebben ze meer hulp nodig. Het ministerie van Volksgezondheid bestudeert het onderzoek.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.