Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vallend beeld verwondt kleuter in ziekenhuis

De vierjarige Jaimy van de Wetering uit Den Bosch is gewond geraakt aan haar arm toen een beeld in de hal van het ziekenhuis op haar viel.

Dat gebeurde in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), locatie Carolus in Den Bosch. Jaimy's moeder, Anke van de Wetering, laakt de houding van het ziekenhuis bij de behandeling van haar dochtertje. Maar ook vindt zij dat er vlakbij de speelhoek geen loodzware betonnen beelden horen te staan, die 'dus blijkbaar zo kunnen omvallen'. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft de beelden, onderdeel van een kunstexpositie, inmiddels weggehaald en stelt een onderzoek in.
 
Minimale aandacht
Anke van de Wetering heeft niet precies gezien wat er gebeurde want zij stond net aan de balie van de apotheek. 'Maar ineens hoorde ik gillen, ik draai me om en zie Jaimy liggen. Het bloed spoot uit haar arm. Jaimy werd meteen geholpen op de eerste hulp, maar volgens Anke van de Wetering waren de behandeling en de aandacht minimaal. 'Vooral hoe er is
gereageerd steekt me enorm. Jaimy's wond werd gehecht, er kwam een verbandje om en ik kreeg het advies haar dagelijks vier paracetamol te geven. Toen ik vroeg of er wellicht geen röntgenfoto gemaakt moest worden, was dat niet nodig. Maar gistermiddag bloedde de wond zo hevig, dat Anke van de Wetering met Jaimy naar de huisarts ging, die het volgens haar heel vreemd vond dat er geen gips om de arm zat. Voor de rust bij zo'n klein kind.
 
Klacht indienen
Inmiddels hebben Anke en haar man een advocaat ingeschakeld die namens hen een klacht bij het JBZ gaat indienen. Ook is er een gesprek geweest met de klachtenfunctionaris van het JBZ. Die gaat, volgens een woordvoerster van het JBZ de zaak goed uitzoeken.

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.