Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige geeft moord op patiënten toe

Een 54-jarige Duitse verpleegkundige heeft gisteren voor de rechter in Berlijn toegegeven vier patiënten te hebben omgebracht. Ze staat terecht op verdenking van zesvoudige moord. 
 

De verpleegkundige zegt te hebben gehandeld op wens van de zwaarzieke mensen, meldden Duitse media gisteren. Ze noemen haar 'de hand van het noodlot.'
 
Zes patiënten
De verpleegkundige zou volgens het Openbaar Ministerie tussen juni 2005 en oktober 2006 zes patiënten in de leeftijd van 48 tot 77 jaar hebben gedood. Ze lagen op de afdeling intensieve zorg van de Charité-kliniek in de Duitse hoofdstad. De gedaagde diende de mensen een dodelijke dosis bloeddrukverlagende middelen toe.
 
Hardwerkende collega
Collega's van de verpleegkundige reageerden volgens der Berliner Zeitung verdeeld. Een groot deel vond haar altijd een fijne, hardwerkende collega met veel aandacht voor de patiënt. Een ander deel vond haar overwerkt en soms zelfs agressief.
 
‘Heerser over leven en dood’
Justitie heeft de vrouw ook nog twee pogingen tot moord ten laste gelegd, die zij zelf ontkent. Ze heeft zich als heerser over leven en dood opgesteld, aldus aanklager Thorsten Neudeck.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.