Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Ziekenhuispersoneel steelt vaker dan patiënt'

Uit een enquête gehouden onder zorginstellingen, blijkt dat ziekenhuizen vaker bestolen worden door ziekenhuismedewerkers zelf dan door dan door patiënten of bezoekers. Dit schrijft de website van Facility Management Magazine.
 
'Ziekenhuispersoneel steelt vaker dan patiënt'

 
De enquête is afkomstig van beveiligingssystemenproducent Securitas Systems en is verspreid onder 500 zorginstellingen. 136 hiervan hebben de enquête ingevuld. Bijna een derde van de respondenten (31 procent) is hoofd van de technische dienst, 19 procent is ‘hoofd beveiliging’ en 14 procent van hen is facilitair manager.
 
Diefstal
‘Diefstal door personeel komt met 14 procent vaker voor dan diefstal door patiënten, maar ook dat is met 11 procent geen zeldzaamheid,’ aldus de producent. Deze wijdt de hoge percentages van diefstal en inbraak (21 procent) aan het open karakter van ziekenhuizen. ‘Diefstal van medicatie, mobiele telefoons en computers is in veel ziekenhuizen dan ook relatief gemakkelijk.’ Een oplossing voor de diefstal door eigen personeel wordt in het bericht van Facility Management Magazine niet vermeld. 
 
Bezoekerspassen en camera’s
De maker van beveiligingssystemen stelt voor om strengere toegangscontrole te hanteren in de avonduren en bijvoorbeeld te werken met bezoekerspassen. Camera’s, in te schakelen door de bedreigde medewerker zelf, zouden effectief zijn tegen agressie.
 

Redactie Nursing - JvR

Of registreer je om te kunnen reageren.