Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

COPD-project krijgt Anna Reynvaan Prijs

Met het project ‘Palliatieve zorg, óók bij COPD’, hebben Netty de Graaf en Elly Jordens de Anna Reynvaan Praktijkprijs gewonnen.

 
De Wetenschapsprijs ging naar Els Steeman voor haar artikel over ontslagmanagement van geriatrische patiënten. De prijzen, een beeldje en 2500 euro, werden overhandigd door Marian Kaljouw, voorzitter van de VenVN.
 
Belangrijke doodsoorzaak
Nettie de Graaf en Elly Jordens zijn als verpleegkundigen verbonden aan het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. De jury prees de keuze van het onderwerp van hun project, COPD:  'Vaak onderbelicht, maar wel steevast in de top 3 van doodsoorzaken.' De Graaf en Jordens zijn er met hun project in geslaagd de palliatieve zorg voor COPD-patiënten afdelingsoverstijgend te maken.
 
Lange opname voorkomen
Els Steeman is Diensthoofd Verpleging en verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven. De belangrijkste bevinding in haar artikel, dat vijftig procent van lange termijn-opnames bij geriatrische patiënten voorkómen kan worden, geeft haar onderzoek volgens de jury grote maatschappelijke relevantie.
 

Redactie Nursing - Yolanda Stil

Of registreer je om te kunnen reageren.