Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste kind behandeld met inhalatie-insuline

Voor het eerst in Nederland is een kind, dat lijdt aan diabetes, behandeld met inhalatie-insuline. Hierbij wordt de insuline niet met een injectienaald ingespoten, maar wordt het tijdens de maaltijd met een pufje geïnhaleerd.
Eerste kind behandeld met inhalatie-insuline

Dat heeft het Martini Ziekenhuis in Groningen, waar het meisje patiënte is, woensdag bekendgemaakt. Volgens het ziekenhuis was het meisje immuun voor onderhuids ingespoten insuline, iets dat heel zelden voorkomt, en moest er dus naar een oplossing worden gezocht.
Importeren
Omdat het medicijn in Nederland nog niet verkrijgbaar is, moest het Groningse ziekenhuis de insuline uit Duitsland importeren. Daar is al wel enige ervaring met insuline-inhalatie bij kinderen. Het inhaleren van insuline gebeurt in Nederland op zeer beperkte schaal bij volwassenen.
In de gaten
Omdat het de eerste keer is dat een kind op deze manier insuline toegediend krijgt, zal het meisje door artsen nauwlettend in de gaten worden gehouden.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.