Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

MCA verwisselde mogelijk sperma bij inseminatie

Bij twee echtparen die voor intra-uteriene inseminatie in het Medisch Centrum Alkmaar waren is mogelijk het sperma verwisseld.

 
Dat heeft het MCA gisteren bekend gemaakt. Het mogelijke voorval is een week geleden ontdekt; de betrokken echtparen hebben intussen gebruik gemaakt van de aangeboden voorzorgsmaatregelen van het ziekenhuis.
 
Anders dan normaal
Het ziekenhuis ontdekte dat er mogelijk sperma is verwisseld doordat één van de rekken waarin de reageerbuizen worden bewaard, na de IUI-procedure anders stond dan normaal. De reageerbuisjes dragen allemaal de naam en geboortedatum van de patiënt en hebben een unieke kleurcode. Het MCA denkt dat de kans van verwisseling klein is, maar trof wel voorzorgsmaatregelen.
 
Herhaling
Om herhaling van deze situatie te voorkomen voert het MCA voortaan nog maar één IUI-procedure uit op hetzelfde moment en in dezelfde ruimte. Tot nu toe waren er twee sperma-bewerkingen op dezelfde plek en hetzelfde tijdstip.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.