Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuw meetinstrument arbeidsinnovatie

Een nieuw 'meetinstrument arbeidsinnovatie' moet zorgorganisaties gaan helpen om de tijdwinst van vernieuwingen kaart te brengen. Het instrument is ontwikkeld door TNO in het kader van Zorg voor Beter. 

 

Het instrument is eenvoudig in gebruik en door managers of projectleiders zelfstandig in te vullen en bovendien gratis beschikbaar op: www.zorgvoorbeter.nl/innovatie.


Werkprocessen verbeteren

Voor eenvoudige processen duurt het invullen ongeveer twee uur. Het meetinstrument is niét bedoeld om de productiviteit van de instelling als geheel of van afzonderlijke afdelingen vast te stellen. Daarvoor bestaan er al andere instrumenten. Het instrument is bovenal bedoeld om werkprocessen -en verbeteringen daarin- door te lichten op personeelsinzet en kwaliteit van zorg. Dit helpt bij het maken van keuzes voor het invoeren van de juiste innovaties.

 

Duurzame zorg

Vernieuwingen in de zorg zijn nodig om duurzame zorg te garanderen. Denk daarbij aan nieuwe hulpmiddelen, nieuwe werkprocessen, andere organisatievormen en andere taakverdeling. Het is met name de langdurende zorg waar de komende decennia het aantal zorgvragers toeneemt. Maar het aantal zorgverleners zal niet stijgen. Als er niets verandert, is er binnen tien jaar te weinig personeel om te voldoen aan de zorgvraag. 

Zorg voor Beter 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.