Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

OLVG-verpleegkundige heeft mogelijk kinkhoest

Het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis heeft een verpleegkundige naar huis gestuurd omdat zij mogelijk kinkhoest heeft.
OLVG-verpleegkundige heeft mogelijk kinkhoest

Dat meldt een voorlichter van het Amsterdamse ziekenhuis.
 
Bloedonderzoek
De verpleegkundige zit thuis aan de antibiotica en is in afwachting van de uitkomsten van het bloedonderzoek. Die uitslag is binnen een week bekend. Kinkhoest is erg besmettelijk, vooral in de beginperiode.
 
Patiënten
Het OLVG stuurde de verpleegkundige naar huis omdat zij symptomen had die het vermoeden op kinkhoest deden rijzen. 'Ze had een typerende hoest die bij die aandoening hoort', zegt voorlichter Mare Bergsma. Alle patiënten en collega's die in contact zijn geweest met de verpleegkundige worden nauwlettend in de gaten gehouden.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.