Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Omstreden hartchirurgie UMCN heeft wachtlijst

De omstreden afdeling Hartchirurgie in het UMC St Radboud functioneert weer naar behoren. Er is zelfs een wachtlijst voor hartoperaties in het ziekenhuis.
Omstreden hartchirurgie UMCN heeft wachtlijst

 
Dat blijkt uit onderzoek van het Nijmeegse ziekenhuis, waar de afdeling vorig jaar werd stilgelegd vanwege problemen met artsen onderling en hoge sterftecijfers. Sinds de herstart in oktober 2006 zijn er slechts twee van de 315 patiënten overleden, zo laat het St Radboud weten. Het aantal patienten dat zich er laat opereren stijgt opmerkelijk snel.
 
Patiënt centraal
De onderzoekers concluderen dat er met name veel is veranderd in de communicatie tussen personeel onderling en tussen personeel en patiënt. Ook de taakverdeling is duidelijker en de samenwerking tussen medewerkers is beduidend beter. De patiënt staat nu centraal, waar eerst interne problematiek teveel aandacht opslokte.
 
Zorgproces
Het totale zorgproces op de hartchirurgie is volgens het onderzoek verbeterd en de prestatiescores liggen nu niet meer onder de Europese maat 'Euroscore'. Dit is een voorspellingsmethode van risico's op overlijden.
 
Toename operaties
Momenteel is er een wachtlijst van drie maanden voor een hartoperatie in het Radboud. Als het aantal doorverwijzingen zo doorgaat, loopt die wachttijd volgens het ziekenhuis op tot een half jaar.
 

Redactie Nursing

Eén reactie

  • no-profile-image

    Battle29Tia

    Do you acknowledge that it is the best time to get the home loans, which can realize your dreams.

Of registreer je om te kunnen reageren.