Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Opnieuw MRSA in ziekenhuis Den Bosch

Een patiënt en een medewerker van een verpleegafdeling van het Jeroen Boschziekenhuis in Den Bosch zijn besmet geraakt met de MRSA-bacterie. Alle andere patiënten van de afdeling worden onderzocht op besmetting.

Er geldt voorlopig een opnamestop, zo heeft het ziekenhuis laten weten.
 
‘Echt toeval’
Het Jeroen Boschziekenhuis kampte in februari ook met MRSA-besmettingen. Toen raakten vier patiënten en vier personeelsleden besmet. Volgens een woordvoerster hebben de besmettingen niets met elkaar te maken. “Het gaat om een andere stam op een andere afdeling. Het is dus echt toeval.''
 
Gevolgen
Voor gezonde mensen levert MRSA weinig gevaar op, maar het genezingsproces van patiënten met wonden, infusen of een zwakke gezondheid kan worden vertraagd. Ze kunnen er ziek van worden of er zelfs aan doodgaan.
 

 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.