Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ruim miljoen verpleegkundigen in VS te weinig

In de Verenigde Staten is over dertien jaar een tekort van ruim een miljoen verpleegkundigen. Verpleegkundige opleidingen kampen met een groot docententekort en daardoor worden steeds minder studenten toegelaten tot de studie.

 
De voorspelling van het enorme verpleegkundigen-tekort komt van de voorzitter van de Emory University Nursing School. De gemiddelde leeftijd van verpleegkundigen in Amerika ligt nu rond de 47 jaar en ook de bevolking zal in de toekomst gaan vergrijzen, laat Marla Salmon weten. De Verenigde Staten komen hierdoor flink in de problemen, denkt zij.
 
Studentenstop
In 2020 zijn er volgens haar meer dan 800,000 verpleegkundigen te weinig.
Grootste oorzaak van het oplopende tekort in de VS is het gebrek aan docenten op de verpleegkundige opleidingen, meestal universiteiten. Door dat tekort hebben veel universiteiten een studentenstop voor de opleiding verpleegkunde. Ook kampt het vak in Amerika met een negatief imago door de grote toename van administratieve taken.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.