Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Saskia Teunissen wint Boerhaaveprijs UMCU

Oncologieverpleegkundige Saskia Teunissen, clusterhoofd zorg van Medische Oncologie en Hematologie, heeft dit jaar de Boerhaaveprijs van het UMC Utrecht gewonnen.

 
De Boerhaaveprijs wordt één keer per jaar uitgereikt aan een medewerker die zich op bijzondere wijze voor de organisatie heeft ingezet. Teunissen kreeg de prijs voor de combinatie wetenschappelijk werk, zorgvernieuwing en organisatie. Ze deed ondermeer onderzoek naar de overleving van patiënten in de palliatieve fase, wanneer geen genezing niet meer mogelijk is. Ze beschrijft hierin welke symptomen bij een patiënt met vergevorderde kanker een voorspellende waarde hebben voor de levensduur.
 
Juryrapport
Volgens de jury ‘verenigt Teunissen de eigenschappen zorgzaamheid, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid op een unieke wijze’.
 
De Prijs
De prijs bestaat uit het Boerhaave beeldje en een geldprijs van duizend euro, te besteden aan een goed doel bepaald door de prijswinnaar.
Teunissen: 'Het delen van kennis en uitwisselen van initiatieven is voor mij een vanzelfsprekendheid die nieuwe energie geeft. Ik vind het heel belangrijk om mensen te inspireren hun eigen leider te zijn binnen de zorg en verpleegkundigen zijn hierin een belangrijke groep.'
 
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.