Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

VU opereert weer ondanks brand

De opnamestop van patiënten die het VU medisch centrum zaterdag had ingesteld na de brand in het ziekenhuis is zondag opgeheven. Er wordt weer geopereerd.

 
De afdeling eerste hulp was zaterdag vanaf 17.00 uur weer open voor patiënten. Inmiddels zijn daar alweer zo'n vijftig mensen behandeld. Ook de laboratoria en dialyseafdeling zijn weer in gebruik genomen.
 
Onbekende oorzaak
Het vuur ontstond zaterdagochtend door onbekende oorzaak in een operatiekamer op de tweede etage van het VU-ziekenhuis aan de De Boelelaan. Vooral de rookontwikkeling veroorzaakte veel problemem. Een deel van het ziekenhuis kon daardoor zaterdag niet worden gebruikt.
 
Operatiecapaciteit
Jean Savelkoul, vice-voorzitter van de raad van bestuur van het VU medisch centrum, maakte zich zaterdag nog zorgen over de operatiecapaciteit. Zondag bleek er echter weer geopereerd te kunnen worden. Er zijn tien operatiekamers beschikbaar. Volgens de woordvoerder is de schade aan acht andere operatiekamers “aanzienlijk''.
 
Maatregelen
Het medisch centrum treft verschillende maatregelen om alle geplande operaties door te laten gaan. Zo wordt binnenshuis bekeken of bestaande voorzieningen beter kunnen worden benut. Daarnaast vindt overleg plaats met ziekenhuizen in de regio om eventueel daar patiënten op te nemen.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.