Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleeghuisbewoners zien onnodig slecht

Bijna twee derde van de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen ziet slechter dan nodig is. Ze lopen hierdoor grotere kans te vallen en ziek te worden.

Om hier de aandacht op te vestigen, organiseren het Fonds Ouderenhulp, de Stichting Oogfonds Nederland en Huisopticiens Nederland een voorlichtingscampagne, die eind deze maand begint. Als ouderen onnodig vallen, kan dat grote gevolgen hebben voor hun zelfstandigheid en gezondheid. Daarbij kost het de maatschappij veel geld.
 
Nieuwe bril
Het is al langer bekend dat ouderen vaak oogproblemen hebben zonder dat ze het in de gaten hebben. Volgens de organisatoren van de campagne hebben zeven van de tien ouderen oogproblemen. Vaak kunnen de problemen vrij eenvoudig worden verholpen, bijvoorbeeld door een (andere) bril te kopen, of door hun woonruimte zo in te richten dat ze zich bij het lopen steeds ergens aan kunnen vastgrijpen als dat nodig is.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.