Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Voetballers geven verpleegkundigen een miljoen

De profvoetballers die arme Britse verpleegkundigen financieel wilden helpen, hebben ruim een miljoen euro opgehaald. Zij deden dat door een dagsalaris in te leveren voor de verpleegkundigen.

 
De campagne Mayday For Nurses, waar de profvoetballers aan meededen, was bedoeld om verpleegkundigen die in financiële problemen zitten en daardoor uit het vak moeten stappen, voor het beroep te behouden. In Groot Brittannië komt het vaak voor dat verpleegkundigen een extra baan moeten nemen of van werkveld moeten switchen omdat ze niet kunnen rondkomen.
 
Ook parlementsleden
Volgens de initiatiefnemers werd de actie gesteund door alle clubs uit de hoogste divisie in het Engelse voetbal, en leverde de helft van de spelers een dag salaris in. Profvoetballers verdienen omgerekend ongeveer 140.000 euro per week. Ook veel parlementsleden steunen de campagne.
 
Beroepsvereniging
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.