Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Chronisch zieken niet blij met seks

Chronisch zieken en gehandicapten zijn ontevreden met hun seksleven. Twee derde van deze groep mensen heeft behoefte aan hulp bij seksuele problemen, terwijl slechts een klein deel daadwerkelijk hulp heeft.
Chronisch zieken niet blij met seks

Dat blijkt uit een onderzoek waarvan de Rutgers Nisso Groep en de zorgverzekeraar Agis donderdag de resultaten bekendmaakten. Volgens Rutgers en Agis moet hulpverlening met seksualiteit voor deze doelgroep worden vergoed in het basispakket en moeten er meer seksuologen komen die kennis hebben van de problematiek.
 
Praktische problemen
Maar 13 procent van de mensen met een chronische ziekte of een handicap is tevreden met het seksleven, tegenover 60 procent van Nederlanders in het algemeen. Ze hebben vaak praktische problemen die een bevredigend seksleven in de weg staan en hebben regelmatig te kampen met relatieproblemen.
 
Plezier
Na een proefproject, bestaande uit onder meer zes gesprekken met seksuologen, gaven de deelnemers aan een positiever zelfbeeld te hebben en minder stress. Verder vonden ze hun seksleven waardevoller en plezieriger en konden ze seksuele problemen beter bespreken met hun partner.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.