Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Diabetes wordt nieuwe kinderziekte

Het aantal kinderen met diabetes zal de komende jaren extreem toenemen. Over tien jaar hebben duizenden Nederlandse kinderen de ziekte.

Dat voorspelt professor dr. Bruining van het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. Hij is bijzonder hoogleraar Kinderdiabetes en wordt wereldwijd gezien als autoriteit op dat gebied.

Nog te genezen

Bruining vindt dat er in Nederland veel te weinig aandacht is voor de ernst van de problematiek. 'Kinderartsen zouden veel meer moeten samenwerken met internisten en cardiologen over mogelijke interventies. Als de ziekte vroeg wordt geconstateerd is diabetes type 2 nog te genezen', weet Bruining, die hoe dan ook een gigantische druk op de gezondheidszorg voorziet.

Overgewicht

Diabetes type 2 houdt sterk verband met extreem overgewicht en onvoldoende lichamelijke inspanning. Op dit moment hebben vier- à vijfhonderd kinderen in ons land de voormalige ouderdomsziekte onder de leden.

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.