Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Donorshow haalt duizenden mensen over

Ongeveer 18.000 mensen hebben vrijdagavond een donorformulier gedownload van internet. Dat heeft een woordvoerder van NIGZ-Donorvoorlichting zaterdag laten weten.

 
Het overgrote deel van de bezoekers kwam via de website van BNN op de pagina van het Donorregister. De overige tweeduizend vonden hun weg via de site van de NIGZ. Aanleiding voor deze grote toestroom was De Grote Donorshow die omroep BNN vrijdagavond uitzond (door ruim 1,2 miljoen mensen bekeken, nummer 2 van de hoogste kijkcijferscores die avond).
 
Controverieel en nep
Het zeer controversiële programma, waarin drie nierpatiënten moesten strijden om één nier van een terminale kankerpatiënte, bleek in de slotfase een ‘hoax’ te zijn van de omroep. De ‘kankerpatiënte’ was gewoon een gezonde actrice. BNN wilde met de stunt de aandacht richten op de lange wachtlijsten voor donororganen.

Bezoekersaantallen
De website van BNN werd vrijdag zo veel bezocht dat die een paar keer uit de lucht ging. In totaal surften vrijdag 75.000 mensen naar de webpagina van de omroep. Dat is 80 procent meer dan op een gewone vrijdag. De site van De Grote Donorshow werd 45.000 keer bezocht.

Lees ook:
-
'Orgaandonorshow van BNN ongepast'
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.