Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste NVKVV/Nursing-Scriptieprijs uitgereikt

15 juni jongstleden is aan EHSAL, de Europese Hogeschool Brussel, Campus Nieuwland de NVKVV/Nursing-Scriptieprijs uitgereikt. De prijs, bestemd voor eindejaars bachelor-studenten verpleeg- en vroedkunde, beleefde haar eerste uitreiking.
Eerste NVKVV/Nursing-Scriptieprijs uitgereikt


Michel Foulon, algemeen coördinator van het NVKVV (de grootste beroepsorganisatie van verpleegkundigen en vroedvrouwen in Vlaanderen), had de eer de prijs uit te reiken aan de eerste winnares in de prille geschiedenis van de prijs: Ine Debusscher.

De winnende scriptie
Debusschers scriptie ('De verpleegkundige aandachtspunten en observaties bij een eicel pick-up onder lokale anesthesie bij een In Vitro fertiliteitsbehandeling') was de beste uit vijf inzendingen.
De scriptie was volgens de jury ‘een interessant naslagwerk met meerwaarde, een zeer kwalitatief werk, met een logische opbouw en heldere illustraties’. Debusscher kreeg 500 euro overhandigd. Jo Praet, Directeur Gezondheidszorg, mocht namens EHSAL 25 NVKVV-studentenabonnementen in ontvangst nemen.
 
Insturen tot 1 september 2007
De prijs wordt ook dit jaar weer georganiseerd, ditmaal met medewerking van Bachelors.be. Het insturen van scripties kan nog tot 1 september 2007. De prijs is bestemd voor bachelorstudenten verpleeg- en vroedkunde in hun laatste jaar. De scripties worden beoordeeld op onder meer de educatieve waarde, het verwerken van eigen ervaringen en de vraag of er een logisch verband bestond tussen de titel, de probleemstelling en de conclusie. Naast de kwaliteit van de aanbevelingen die in de scriptie worden gedaan, kijkt de jury ook naar de structuur en opbouw van de scriptie.

Inkijken scripties van anderen?
Interesse in scripties van mbo- en hbo-v-verpleegkundigen, kijk op nursing.nl.
 

Redactie Nursing – Jeroen van Renesse

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.