Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste PA's-klinisch verloskundigen krijgen diploma

Op 6 juli presenteert het Instituut voor Verpleeg- en Verloskunde van de Hogeschool Rotterdam de eerste lichting afgestudeerde Physician Assistant - Klinisch Verloskundigen.

 
Verloskundigen
In Nederland zijn momenteel ruim 440 klinisch verloskundigen werkzaam in ziekenhuizen. Tot nu toe hebben zij alleen de bacheloropleiding verloskunde gedaan met eventueel aanvullende opleidingen, zoals echoscopie.
 
Verpleegkundigen
De nieuwe masteropleiding in Rotterdam biedt verloskundigen volgens een woordvoerder nieuwe carrièreperspectieven. De opleiding is alleen toegankelijk voor verloskundigen. Verpleegkundigen die verloskunde willen doen, moeten eerst de reguliere basisopleiding doen.

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.