Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kabinet gaat investeren in zorgverleners

Het kabinet wil niet alleen de kwaliteit van zorg verbeteren voor 2011, er komt ook meer aandacht voor zorgverleners en werkomstandigheden.
Kabinet gaat investeren in zorgverleners

 
Dat blijkt uit het Beleidsprogramma, dat gisteren is gepresenteerd. Zoals eerder bekend moet het aantal medische missers met de helft omlaag, en moeten de rechten en plichten van patiënten wettelijk worden vastgelegd. Tevens moeten patiënten meer inzicht krijgen in de kwaliteit van zorginstellingen, zoals via kiesbeter.nl.
 
Minder werkdruk
Het kabinet zet ook in op werving en het behoud van medewerkers in de zorg. Bovendien wordt volgens het Beleidsprogramma de hoogste prioriteit gegeven aan de imagoverbetering binnen de zorg, minder administratieve lasten, het stimuleren van innovaties en ICT die de werkdruk in de zorg verminderen en de invoering van het EPD in uiterlijk 2009.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.