Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'NFI heeft organen kwijtgemaakt'

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft de organen van een in 1999 overleden 21-jarige vrouw kwijtgemaakt.

Dit stelde de moeder van de vrouw maandagavond in het televisieprogramma NOVA. Ze heeft aangifte gedaan bij de Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie van Breda.
Na de crematie van de vrouw eiste haar moeder de organen van haar dochter op die nog bij het NFI waren. Het zou gaan om het hart, de nieren en de lever. Onderzoek wees uit dat het hart ontbrak, en dat de andere orgaanresten van andere mensen waren.
 
Zwijggeld
De toen 21-jarige Denise Schouten overleed in 1999 nadat ze in een bar een 'muf' drankje had gedronken. Het NFI heeft volgens familie bij de lijkschouwing fouten gemaakt, en die later diverse keren geprobeerd te verdoezelen. Toen het NFI de moeder doorverwees naar het ministerie van Justitie zouden ambtenaren de vrouw 25.000 euro zwijggeld hebben geboden.

Strafrechterlijk onderzoek
De familie heeft aangifte tegen medewerkers van het NFI en het ministerie van Justitie gedaan wegens valsheid in geschrifte en vernietiging van lichaamsdelen. Ook eisen ze dat er alsnog een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld naar de plotselinge dood van hun dochter. De moeder eist daarbij excuses voor alle gemaakte fouten.
 
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.