Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NU'91 positief maar kritisch over plan Bussemaker

Verpleegkundige vakbond NU'91 is gematigd positief over de plannen van staatssecretaris Bussemaker. De bond heeft haar twijfels over de haalbaarheid van zesduizend extra handen aan het bed.

 
'Dat van de extra handen is natuurlijk fantastisch nieuws', zegt CAO- onderhandelaar Ellie van Soelen van NU'91. 'Maar ik vraag me af waar deze mensen vandaan moeten komen. We kampen nu al met grote tekorten in de sector.' Van Soelen hoopt dan ook dat Bussemaker vooral geld uittrekt om werken in de zorg aantrekkelijk te maken en te houden.
 
Regierol voor verpleegkundige
NU’91 is positief kritisch over de plannen van Bussemaker om de huidige problemen op te lossen binnen verpleeg- en verzorgingshuizen. Dat wijkverpleegkundigen een regierol krijgen bij het indicatiestellen spreekt NU’91 zeer aan. NU’91 is van mening dat verpleegkundigen op meerdere vlakken een regierol kunnen krijgen, bijvoorbeeld bij de genoemde servicepunten in de wijken en veilige zorg.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.