Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe Vereniging van Praktijkondersteuners

Sinds vier dagen is de nieuwe Nederlandse Vereniging van praktijkondersteuners een feit. Doel van de vereniging is om alle praktijkondersteuners te organiseren en op te komen voor hun belangen.

De vereniging is een voortzetting van de stichting poh.nu. Leden van die stichting zijn automatisch lid van de NVvPO. Voorzitter is Rolf Kuilder. Hij werkt als praktijkondersteuner bij een huisarts in Oss en is al jaren actief binnen poh. Volgens Kuilder is een sterke beroepsgroep belangrijk om het vak op een hoger niveau te brengen: 'Het is heel belangrijk dat we voor ons zelf opkomen. Al jaren weten veel collega’s niet goed bij welke beroepsgroepwaar ze zich aan kunnen sluiten. Sommigen deden dat bij de EADV, de NVDA of de LVW,  maar het was allemaal erg versnipperd. Anderen waren nergens bij aangesloten.'

Contacten
Via de website www.nvvpo.nl kunnen leden makkelijk contact met elkaar hebben. Verder is er veel specifieke informatie te vinden over onderwerpen die met praktijkondersteuning te maken hebben. Kuilder: 'Als vereniging willen we betrokken zijn  bij de belangrijke zaken binnen de eerste lijn. Contacten met het  NHG en de opleidingen zijn essentieel. Opleiding en praktijk dienen goed op elkaar aan te sluiten. Op dit moment weten andere groepen binnen de eerste en zeker binnen de tweede lijn, niet goed wat een poh-er is en doet. Bij nieuwe initiatieven voor praktijkondersteuners willen we betrokken zijn.'
 
Oproep
De Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners roept alle praktijkondersteuners op om lid te worden. Ga naar voor meer informatie naar www.nvvpo.nl
 

 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.