Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Opname in verpleeghuis versnelt Alzheimer

Opname in een verpleeghuis blijkt de ziekte van Alzheimer te versnellen. De cognitieve vermogens van Alzheimerpatiënten gaan sterk achteruit zodra zij zijn opgenomen.

 
Thuiszorg
Het onderzoek laat verder zien dat bij patiënten die eerder thuiszorg ontvingen de achteruitgang van de cognitieve vermogens minder snel verloopt.
 
Moeilijk wennen
Het lijkt er dan ook op dat de ervaring met thuiszorg de overgang van huis naar verpleeghuis gemakkelijker maakt, concluderen de artsen. Waarschijnlijk zijn deze problemen te wijten aan het feit dat mensen met Alzheimer moeilijk kunnen wennen aan een nieuwe omgeving.
 
Verpleeghuisopname
Voor het onderzoek werden 432 ouderen met de ziekte van Alzheimer die bij aanvang van het onderzoek nog thuis woonden gedurende vier jaar gevolgd. Tijdens deze periode werden om de zes maanden de cognitieve vermogens van de deelnemers bepaald. 155 patiënten werden gedurende de loop van het onderzoek in een verpleeghuis geplaatst.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.