Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Standaard vaccineren tegen hepatitis B

Alle baby's moeten in Nederland worden ingeënt tegen hepatitis B.
Dat zegt een aantal deskundigen, waaronder Jan van Hattum van het Nationaal Hepatitis Centrum in Amersfoort.

 
Nu worden in Nederland alleen risicogroepen ingeënt zoals drugsgebruikers en prostituees. Maar omdat Nederlanders steeds meer verre reizen maken, en steeds meer migranten in het land verblijven, neemt de kans op besmetting toe, vinden de auteurs van het artikel. De Gezondheidsraad bekijkt of hepatitis b moet worden opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma.
 
Dodelijke ziekte
Hepatitis B is een ontsteking van de lever. Als er niets tegen gedaan wordt, kan de ziekte dodelijk zijn. De ziekte is besmettelijk, en verspreidt zich bijvoorbeeld via onveilige seks, injecties met vuile naalden en het aanbrengen van piercings en tatoeages.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.