Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Video Handen wassen vermindert ziekenhuisinfecties

Het bezoek van zieke kinderen op een kinder-ic een simpele video laten zien over de juiste techniek van het handen wassen, vermindert ziekenhuisinfecties. Dat blijkt uit Taiwanees onderzoek.

 
De onderzoekers observeerden de bezoeken van 123 families om te zien hoe ze de hygiëne konden verbeteren en het aantal ziekenhuisinfecties, zoals MRSA konden verminderen. 62 Families kregen de eerste twee maanden posters te zien van de technieken van het handen wassen en bespraken de tien stappen met het personeel. De andere 61 Families kregen een video te zien, ook met instructies voor het handen wassen en besprak dit met hetzelfde personeel.
 
De resultaten
‘Beide groepen verbeterden hun handen was-techniek, maar de video was het meest effectief’, zeg dr Chiang van de China Medical University in Taiwan. Hiermee hebben de onderzoekers bewezen dat het laten zien van een simpele video over handen wassen een efficiënte en goedkope strategie is om een bijdrage te leveren aan het verminderen van ziekenhuisinfecties.
 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.