Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Goede zorg moet beloond worden’

Zorginstellingen die goed presteren zouden daarvoor beloond moeten worden. Bijvoorbeeld met meer geld. Dat is de conclusie van de bijeenkomst van de Landelijke Werkgroep Innovaties, Zorg voor Beter en ZonMw afgelopen vrijdag in Den Haag.

 
De drie partijen werken samen in het project Invoeren van Innovaties in de Zorg, waarbinnen meer dan zestig zorginstellingen subsidie voor vernieuwingen hebben gekregen. ‘Op deze manier gaan wij mee met staatssecretaris Bussemaker in het idee dat je goede instellingen moet belonen’, zei voorzitter Eugenie van Rest van de Landelijke Werkgroep Innovaties. ‘Je kunt wel geld blijven stoppen in het wegwerken van wachtlijsten, maar dan beloon je dus instellingen voor slechte zorgverlening’, zei Van Rest.
 
Kwaliteit van zorg
Vrijdag was de eerste bijeenkomst van de gesubsidieerde zorginstellingen, die elk een of meerdere zorginnovaties gaan invoeren. Het gaat om vernieuwingen die de arbeidsproductiviteit verhogen, terwijl de kwaliteit van zorg op minstens hetzelfde niveau moet blijven. In het najaar worden de eerste resultaten van de vernieuwingen verwacht.
 

 

Redactie Nursing – Brenda Kluijver

Of registreer je om te kunnen reageren.